FinansWatch

Lukkede bankkasser sender iværksættere på alternativ finansieringsjagt

Iværksættervirksomheder i it- og techbranchen må vende blikket mod andre spillere end den klassiske finansiering hos banker.

I kølvandet på stadig mere restriktive kapitalkrav til bankerne mindskes også lånelysten. Det går især ud over iværksætterselskaber, hvoraf en stor del findes i den danske it- og tech-branche. En løsning til at skaffe den nødvendige kapital kan være crowdlending, lyder det fra brancheorganisationen IT-Branchen i en meddelelse.

Anbefalingen kommer efter regeringens erhvervs- og iværksætterudspil, hvor man netop lægger op til, at især mindre selskaber i øget grad skal finde deres kapital hos almindelige danskere og alternative finansieringskilder.

"Når det bliver endnu sværere at låne i banken, bliver det endnu vanskeligere for de små virksomheder at skaffe de fornødne midler til vækst og internationalisering. Og så må de kigge efter alternative finansieringsformer," fortæller Birgitte Hass, direktør i IT-Branchen.

Hos crowlending-platformen Lendino, som blev stiftet i 2014, har man formidlet udlån for over 63 mio. kr., og her ser man metoden, som en effektiv måde at rejse kapital på uden om bankerne.

"Ligesom i en bank skal man beskrive, hvad lånet skal bruges til, og hvor meget man vil låne. Derefter kan både professionelle samt helt normale danskere gå ind og bidrage til at låne den pågældende virksomhed penge," siger Andreas Helgason Rex, CMO i Lendino.

Af IT-Branchens analyse IT-Barometeret 2017 fremgår det, at 83,3 pct. af medlemmerne, som aktivt søger kapital, ikke har forsøgt sig med crowlending eller crowdfunding som måder at rejse kapital. Det skal ændres, mener man hos IT-Branchen.

"Der findes en lang række alternative muligheder til at skaffe kapital, og dem skal vi blive bedre til at sætte i spil. Gør vi det rigtigt, kan vi skabe en nation af medejere, der tager aktiv del i den danske iværksætterkultur, og som på den måde er med til at styrke dansk erhvervsliv," udtaler Birgitte Hass.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ITWatch.

 

 

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere