FinansWatch

Nets i bemærkelsesværdigt kursdyk: Alle undrer sig

Kursfaldet på Nets-aktien tirsdag morgen udløste en kraftig handelsstorm. Årsagen til faldet er svær at få øje på.

Et markant fald, som ramte aktien i Nets fra åbningen tirsdag, vækker undren blandt de handlere og analytikere, som Ritzau Finans tirsdag morgen har forsøgt at finde en forklaring hos.

Heller ikke Nets' presseafdeling kunne tirsdag morgen pege på mulige forklaringer på, at aktien i den indledende handel faldt op til 15 pct. til 134,80 kr. Efter tre kvarters handel er kursfaldet dog blevet reduceret til 3,0 pct., idet aktien ved 10.15-tiden handles til 153,80 kr.

Kursfaldet udløste en kraftig handelsstorm i aktien, som efter 75 minutter er handlet for 275 mio. kr. Til sammenligning blev betalingsaktien i snit handlet for 97 mio. kr. hver af de seneste 15 fulde handelsdage.

Nogle markedsovervågere peger på, at et fald i den størrelsesorden kan være udløst, som følge af rygter om at en eventuel pris, hvis Nets købes, kun er i nærheden af eller ikke overstiger den nuværende markedsværdi, eller at salget af Nets er taget af bordet. Ingen har dog hørt konkrete rygter eller set nyheder om selskabet, der kunne give anledning til kursfaldet.

Trykfejl eller ej

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, skriver i en kommentar, at det er udenlandske sælgere, der sælger som "anonyme", der har solgt en stor portion aktier. Han vurderer, at der kan være tale om en såkaldt "fat finger"-fejl.

"Mest sandsynligt har en udenlandsk meget stor tommelfinger sat sig fast på salgsknappen og giver meget stor usikkerhed. Uanset hvad ser det meget mærkeligt og bemærkelsesværdigt ud," skriver han i kommentaren.

Overvågningschef hos fondsbørsen i København Jakob Kaule vurderer omvendt ikke, at det er sandsynligt, at salget af aktierne og det medfølgende kursfald skyldes en fejl.

"Det kan ikke afvises, men omvendt kan man sige, at der er flere, der kører den ned, og den bliver kørt ned i flere omgange, så det er ikke noget, der er umiddelbart sandsynligt," siger han til Ritzau Finans.

Spekulation om opkøb

Nets-aktien satte mandag kursrekord i 158,50 kr., og den er den senere tid drevet op af opkøbsspekulationer, efter at selskabet i juli bekræftede, at det havde modtaget købshenvendelser.

Seneste selskabsmeddelelse fra selskabet kom fredag, da Nets bekræftede, at der stadig pågår drøftelser om et muligt købstilbud på selskabet.

Meldingen kom, efter Financial Times samme dag havde berettet, at Nets bestyrelse snart træffer afgørelse om, hvorvidt der skal indgås eksklusive forhandlinger med henblik på et muligt salg af virksomheden.

"Der er på det nuværende stadie ingen sikkerhed for, at der vil blive indgået en aftale. Nets vil vende tilbage, når det er relevant," skrev selskabet fredag i en kortfattet meddelelse.

Ifølge Financial Times er den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman stadig favorit til at løbe med Nets til en pris på mere end 31,3 mia. kr.

Nets' nuværende kursværdi på 153,80 kr. værdisætter selskabet til 30,7 mia. kr.

Nets falder tungt på børsen

Medie: Nets-budkrig kan udløse ny pengeregn over direktører

Forsiden lige nu

Tryg vil investere 674 millioner i ejendomsfonde

En række større ejendomssalg reducerer værdien af Trygs investeringsejendomme med én mia. kr., men forsikringskoncernen er parat med nye investeringer i 2018, fremgår det af årsregnskabet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere