FinansWatch

SF om ny hvidvasksag: Et eksempel på uansvarlig bankdrift

Regimet i Aserbajdsjan har sendt milliarder gennem Danske Bank. Sagen stinker, siger SF-ordfører.

Lisbeth Bech Poulsen (SF). Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Danske Bank har på ingen måde handlet ansvarligt og burde have indset, at der var noget råddent i gære.

Sådan siger SF's finans- og erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, i en skriftlig kommentar, efter at et omfattende læk af data til Berlingske har vist, at regimet i Aserbajdsjan har sendt milliarder gennem Danske Bank.

Pengene er blandt andet gået til magtfulde politikere, højtstående embedsmænd og indflydelsesrige mediefolk verden over, der samtidig offentligt har forsvaret regimet.

"Hele sagen stinker og er et åbenlyst eksempel på at en tilfældig person agerer stråmand. Og her er der endda angiveligt tale om korruption, hvilket kun gør sagen endnu værre," siger Lisbeth Bech Poulsen.

Det materiale, som Berlingske er kommet i besiddelse af, omfatter blandt andet detaljerede kontooplysninger og kontoudtog.

De viser tusindvis af transaktioner fra 2012 til 2014 gennem Danske Bank fra fire selskaber med tætte forbindelser til regimet i Aserbajdsjan.

"Den her sag er endnu et eksempel på uansvarlig bankdrift og endda fra en bank, der i den grad blev reddet af de danske skatteydere under finanskrisen," siger SF-ordføreren.

/ritzau/

Medie: Diktatur-milliarder strømmede gennem Danske Bank

Hvidvaskede penge er for længst hævet fra Danske Bank

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere