FinansWatch

Shippingbanks dårlige lån piner tyske delstater

Det offentlige selskab, der overtog de dårlige udlån til shipping fra HSH Nordbank og var en del af redningsplanen af banken, måtte nedskrive betydeligt sidste år.

Det første år for HSH Portfoliomanagement AÖR, der i sommeren 2016 overtog de dårlige shippinglån fra den tyske bank HSH Nordbank, har været hårdt, viser regnskabet for 2016 ifølge IHS Fairplay.

Selskabet, der er ejet af delstaterne Hamborg og Schleswig-Holstein, fik et underskud på 505 mio. euro og måtte nedskrive betydeligt med 470 mio. euro på den hårdpressede portefølje på 4,1 mia. euro, som AÖR overtog fra HSH Nordbank i sommeren 2016 som en del af redningsplanen og privatiseringen af den tyske bank, der skal være endeligt gennemført inden udgangen af februar 2018.

"Det negative resultat må ses i kontekst af den fortsatte krise for shippingmarkedet og engangsomkostninger for at etablere HSH Portfoliomanagement AÖR," siger Ulriker Helfer, der er bestyrelsesmedlem og kommer fra DVB Bank, ifølge IHS Fairplay.

AÖR købte porteføljen af dårlige lån for 2,4 mia. euro. Det er især udviklingen på containermarkedet i anden halvdel af 2016, der har trukket tænder ud, da 62 pct. af porteføljen på i alt 251 er containerskibe. Herefter følger 18 pct. tankskibe og 10 pct. tørlast og multipurpose.

I marts var antallet af skibe i porteføljen nede på 243 skibe, skriver mediet.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere