FinansWatch

Tilsyn gentager udbytte-advarsel til bankerne

Ifølge Finanstilsynet skal bankerne fortsat være påpasselige med at skrue op for udbyttebetalingerne aktionærerne efter store overskud.

Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finanstilsynet.

Et stort overskud hos de danske banker har øget aktionærernes udbyttebetalinger. Denne tendens møder som flere gange før kritik hos Finanstilsynet.

Det skriver Finans.

Kritikken kommer i halen på en rapport fra Finanstilsynet, som viser en stigning på 40 pct. i bankernes overskud fra 2015 til 2016. Bankerne skal sikre, at der er kapital nok, hvis der skulle komme en ny finanskrise, mener tilsynet.

"Vores budskab til bankerne er, at de skal holde lidt igen og passe på med hvilke forventninger, de skaber til udbyttebetalingen. Der er ingen tvivl om, at bankerne har styrket deres kapitalposition igennem de seneste år, men vi opfordrer dem stærkt til at have en solid egenkapital. Der vil komme en ny finanskrise på et tidspunkt, og der gælder det om at have kapital nok," siger Finanstilsynets cheføkonom Niels Storm Stenbæk til Finans.

Hos bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, deler man ikke kritikken fra Finanstilsynet. Ifølge Niels Arne Dam, cheføkonom og underdirektør i Finans Danmark, har bankerne levet op til de krav om polstring, som er blevet udstukket af tilsynet.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere