
Tilbage i maj lancerede Danske Bank sin store investeringssatsning, den digitale løsning June. Men selv om kunderne fortsat strømmer ind – ved udgangen af er der investeret 138 mio. kr. i Junes fonde – har afkastene i storsatsningen ikke været imponerende, skriver Berlingske Business.
Kundernes penge bliver via June på baggrund af forskellige investeringsprofiler skudt i fem forskellige passive fonde, styret af investeringsrobotter (ETF'ere). Ifølge avisen har den mest aggressive fond, June Opportunity, som blev oprettet tilbage i november, frem mod begyndelsen af august leveret et afkast på godt 12 procent. Siden lanceringen af June i begyndelsen af maj har fonden dog leveret et mindre negativt afkast. De øvrige fire fonde har siden november leveret afkast mellem cirka to og otte procent.
Det er lavt sammenlignet med f.eks. C20-indekset, som er steget med 20 procent, mens det samlede amerikanske Nasdaq-indeks er steget med 26 procent, bemærker Berlingske. Til avisen siger Danske Bank-direktør for Wealth Management, Tonny Thierry Andersen, at banken oplever, at kunderne er tilfredse med June, og at tidshorisonten for at måle June bør længere.
"I sidste ende handler det om afkastet for kunderne. Men det er de færreste, der i al alvor har blik for den enkelte måned, når de skal vurdere afkastet," siger han og nævner desuden, at banken inden længe vil øge den øvre grænse på investeringer i June, som i dag er på 300.000 kr.
Danske Banks June har fået 8000 kunder
S: Danske Bank skal stå skoleret og forklare mangel på etisk regelsæt
Mere fra FinansWatch
APC-stifter giver chefstafetten videre: "Spørger du mig, om jeg ville gøre det om, er svaret nej tak
Stifter og adm. direktør i APC Forsikringsmægler Peter Lindblad har fra 1. april givet stafetten som CEO videre til Thomas Rydahl. Selv fortsætter han som bestyrelsesformand lidt endnu, formentlig til udgangen af 2023, hvor den svenske mæglerkæde Söderberg & Partners skal have besluttet, om de køber de 50,1 pct. af aktierne i APC, som Lindblad stadig ejer.