FinansWatch

Bestyrelse fjerner topchefs bonus efter sag om hvidvask

Topchefen og flere andre i den øverste ledelse i Commonwealth Bank of Australia har fået fjernet flere af de kortsigtede bonusser for at dele et ansvar for sagens skade på bankens omdømme.

Foto: Colourbox

Tirsdag har bestyrelsen i den australske bank, Commonwealth Bank of Australia, reageret på en stor sag om tusindvis af overtrædelser af den lokale lov mod hvidvask og terrorfinansiering, som internationale finansmedier har kunnet fortælle om i de seneste dage.

Bankens administrerende direktør Ian Narev har sammen med andre i den øverste ledelse fået fjernet flere kortsigtede bonusser for først halvår af 2017 samt fået skåret 20 pct. af deres lønninger for 2018. Ifølge bestyrelsen sker det på baggrund af et delt ansvar blandt den øverste ledelse for den store sag, der har skadet bankens omdømme.

"For at nå denne konklusion var bestyrelsens overordnede overvejelse et kollektivt ansvar for koncernens overordnede omdømme fra den øverste ledelse," siger formand Catherine Livingstone ifølge Reuters.

Sagen, hvor banken er anklaget om at overtræde hvidvaskloven i hele 53.700 tilfælde, kan ende med en bøde af en vis størrelse. Analytikere i Australien vurderer, at bøden kan ende på hele 109,7 mia. kr.

Årsagen er ifølge Commonwealth Bank of Australia en softwarefejl, der angiveligt blev rettet en måned efter de blev opmærksomme på problemet.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere