FinansWatch

Bank giver softwarefejl skylden for tusindvis af lovovertrædelser

Ikke mindre end 53.700 overtrædelser af en lokal lov mod hvidvask og terrorfinansiering har fået de australske tilsynsmyndigheder til at sagsøge en af landets storbanker. Banken peger på en softwarefejl som årsag i sagen, der kan ende med at koste en betydelig milliardbøde.

Foto: Colourbox

Den største aktør inden for boliglån i Australien, Commonwealth Bank of Australia, blev torsdag sagsøgt af landets finanstilsyn, Austrac, for at have overtrådt den lokale lov mod hvidvask og terrorfinansiering i hele 53.700 tilfælde. Nu forklarer banken sig i sagen, der kan ende med en bøde i milliardklassen, ved at pege på en softwarefejl som årsag, skriver Reuters.

Ifølge CBA har en softwarefejl gjort, at en række hæveautomater ikke har givet såkaldte "threshold transaction reports (TTR)," som kunne have alarmeret om mistænkelig aktivitet. Konkret drejer det sig om manglende indrapportering af tvivlsomme transaktioner for 77 mio. australske dollar eller 385 mio. kr. til myndighederne. Fejlen blev rettet tilbage i september 2015.

”Inden for en måned efter at have opdaget fejlen, meddelte vi Austrac og leverede de manglende TTR og rettede kodefejlen. Langt de fleste rapporteringsfejl, der påstås i kravet (ca. 53.000) relaterer sig specifikt til denne kodningsfejl,” skriver den australske bank mandag i en udtalelse ifølge Reuters.

De lokale tilsynsmyndigheder i Australien vurderer, at banken kan se frem til en bøde i omegnen af 22 mia. australske dollars, eller hvad der svarer til 109,7 mia. kr. Flere af bankens store investeringskunder har udtrykt stor bekymring over sagens størrelse.

Australsk bank beskyldt for tusindvis af hvidvaskovertrædelser

Danmark får smæk i ny hvidvask-rapport

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere