FinansWatch

Landbrugsdom giver bankbosser hovedpine

En dom i Vestre Landsret betyder, at bankerne må ændre praksis i forhold til at tage pant på i landbrugskundernes EU-støtte.

Claus E. Petersen, adm. direktør i Den Jyske Sparekasse. Foto: Lokale Pengeinstitutter

Hvis bankerne ikke skal miste sikkerheden i EU's arealstøtte til bankernes landbrugskunder, skal de ændre praksis. For indtil nu er denne type pantsætning blevet registreret hos Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, men Vestre Landsret har nu afgjort, at pantsætningen skal tinglyses. Det skriver Børsen.

Ifølge Claus E. Petersen, adm. direktør i Den Jyske Sparekasse, som har 22 pct. af bankens udlån i landbrug, vil det betyde tinglysningsafgifter og besvær for bankerne. Det vil få konsekvenser for kunderne.

"Det beklager jeg selvfølgelig i allerhøjeste grad, men vores kreditgivninger er baserede på vores kreditvurderinger, og de sikkerheder, vi har," siger Claus E. Petersen til Børsen.

Også Kim Mouritsen, kreditdirektør i Sparekassen Vedsyssel, peger på, at den nye praksis vil betyde øgede omkostninger for landbrugskunderne, da tinglysningsafgiften ender her. Han kalder dommen overraskende.

Landbrugets andel af bankernes tab er fordoblet på et år

Landbrugsbank har tabt 2,7 milliarder siden krisen

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere