FinansWatch

Landbrugets andel af bankernes tab er fordoblet på et år

Dansk landbrug tegnede sig i 2016 for små 40 pct. af de tab, som bankerne måtte realisere på erhvervsudlån, skriver Finans.

Dansk landbrug fylder stadig mere, når det gælder tab hos bankerne. Hele 38 pct. af de tab, som bankerne måtte realisere på erhvervsudlån i 2016, kom fra landbruget. Det er mere end en fordobling på et år og skal samtidig ses i forhold til, at sektoren blot står for 6,8 pct. af bankernes erhvervsudlån.

Det skriver Finans på baggrund af nye opgørelser fra Finanstilsynet.

Udviklingen sker samtidig med at andre sektorer i udbredt grad har lagt krisen bag sig. Samlet faldt bankernes tab på erhvervsudlån således med 31 pct. i 2016 til det laveste niveau i ti år. Men når det gælder landbruget er bankernes tab vokset 58 pct.

"Landbrugets samlede gæld har stort set ikke ændret sig under krisen. Til gengæld er ejendomspriserne på landbrug faldet ganske markant (40 pct., red.), og driftsindtjeningen er forblevet lav helt frem til 2016. Derfor fylder sektoren stadig meget i bankernes nedskrivninger og tab," forklarer afdelingsdirektør Michael Haahr Andersen, Jyske Bank, til Finans om tallene.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere