FinansWatch

Rangvid: Italienske bankers afvikling bekymrer

Der er både positive og mindre positive elementer i EU's bankunion. Det skriver Jesper Rangvid i kronik i forbindelse med regeringens undersøgelse om fordele og ulemper ved en dansk deltagelse i Bankunionen.

Jesper Rangvid. Foto: CBS

Inden de danske politikere siger ja til at komme med i den europæiske bankunion, bør de skæve til afviklingen af to italienske banker. Det påpeger professor på CBS Jesper Rangvid i en kronik i Børsen. For regningen for redningen af de to italienske banker Veneto Banca og Banca Populare di Vicenca blev delvist sendt til staten i Italien.

"Med afviklingen af de to italienske banker i erindring kan det desværre ikke konkluderes, at afvikling af banker i Bankunionen nødvendigvis vil ske på samme hensigtsmæssige måde, som vi har praktiseret i Danmark," skriver Jesper Rangvid i en kronik i Børsen.

Han ser dog også positive elementer i Bankunionen. Et af eksemplerne er afviklingen af den spanske bank Banco Populare, hvor omkostningerne blev sendt videre til bankens aktionærer. Staten blev derimod ikke ramt økonomisk.

I efteråret 2019 forventer regeringen at tage stilling til Danmarks deltagelse i EU's bankunion. Det sker på baggrund af en rapport, som er ved at blive udarbejdet af samme gruppe embedsmænd, som også stod bag en lignende rapport i 2015. Denne gang vil der også blive inddraget ”eksterne eksperter og relevante organisationer”, hvilket professoren roser i kronikken.

Italiensk bankredning dæmper svensk appetit på bankunion

Fakta: Sådan fungerer EU's bankunion

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere