FinansWatch

Amerikanske bankaktier rammer højeste niveau siden krisen

Investorerne satser i stigende grad på deregulering i den amerikanske banksektor.

Amerikanske bankaktier ramte tirsdag det højeste niveau i knap ti år, efter at investorer i stigende grad dropper teknologiaktier og satser på deregulering af finanssektoren.

Det skriver Financial Times.

Aktier i storbankerne Citigroup, Bank of America og JPMorgan steg alle tirsdag og skubbede S&P 500's finansindeks op på 419,54, hvilket er det højeste niveau siden december 2007.

Stigningerne kommer i forbindelse med, at amerikanske bankmyndigheder onsdag påbegynder en proces, som kan resultere i ændringer af den såkaldte "Volcker Rule", der forbyder banker at spekulere med sin kapital.

Det skaber håb blandt investorer om, at præsident Trumps planer for færre regler på Wall Street kan føres ud i livet uden godkendelse fra Kongressen.

Bankaktier har siden juni oplevet den højeste stigning af alle sektorer på det amerikanske aktiemarked efter relativt ringe afkast i starten af året. Amerikanske banker bestod i juni Federal Reserves stresstest og fik dermed grønt lys til at udbetale udbytter og foretage aktietilbagekøb for 100 mia. dollar.

 

/ritzau/FINANS

Milliardgevinster til to Wall Street bank-bosser

Credit Suisse-chef hjalp amerikanske skattesnydere

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere