FinansWatch

Hong Kong-banker sammen om startupprogram

Flere storbanker i Hong Kong vil tættere på unge fintech-talenter, og derfor åbner de nu dørene for en række studerende i forbindelse med et nyt startupprogram. Det skriver Finextra.

Flere banker i Hong Kong er gået sammen om et startupprogram til fintechere.

En række banker i den administrative region i Kina, Hong Kong, er på udkig efter talent blandt unge fintechere, og derfor er flere af dem nu gået sammen om et startupprogram, der inviterer mere end 70 studerende på et praktikophold i bankerne. Det skriver Finxtra.

Projektet, der er organiseret af centralbanken i Hong Kong (The Hong Kong Monetary Authority, HKMA) , understøttes af 12 banker, der blandt inkluderer Bank of China, BNP Paribas (Hong Kong), Citibank (Hong Kong), og 10 højere læreranstalter i Hong Kong.

Af de 421 studerende, der har søgt om at blive en del af startupprogrammet, har kun 74 fået chancen. De skal nu på et praktikophold, hvor de med en varighed mellem seks måneder og et år skal sidde på forskellige fintechprojekter i de deltagende banker.

Ifølge Howard Lee, adm. direktør i centralbanken i Hong Kong, er regionen i hård konkurrence med Singapore, Tokyo og det kinesiske fastland om at blive et regionalt knudepunkt for den hurtigt voksende fintech-scene. Derfor håber han, at det nye startupprogram kan give dem et forspring.

"Gennem FCAS (startupprogrammet) håber vi at kunne tiltrække og træne egenede talenter for at opbygge en fintech-talentmasse til bankindustrien," siger Howard Lee til Finextra.

Myndigheder i Danmark og Singapore laver fintech-aftale

Startupprogram skal lokke fintechere væk fra Silicon Valley

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere