FinansWatch

Danskernes indlån sætter ny rekord trods inflation og nulrenter

De danske husholdningers indlån fortsætter med at vokse og satte i juni ny rekord. Det viser en frisk opgørelse fra Nationalbanken.

Foto: Colourbox

Danskernes indlån i bankerne bliver ved med at vokse på trods af meget lave eller negative renter. Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Således steg indlånet i bankerne i juni til 850 mia. kr. – det højeste nogensinde. Det er 6,5 mia. kr. mere end måneden før.

Det svarer til, at den gennemsnitlige dansker har 147.700 kr. stående i banken, og det er 6600 kr. mere end for et år siden.

Hos Nykredit minder seniorøkonom Jeppe Borre om, at det er værd at overveje om noget af overskuddet kan placeres til en bedre forrentning, idet inflationen langsomt udhuler pengenes værdi.

Ifølge Nykredits beregninger vil de 147.700 kr. med den nuværende inflation nemlig være omkring 143.000 kr. værdi om fem år, mens værdien om ti år vil være skrumpet til 139.000 kr.

Bankkonti med renter hitter

Danskerne har 844 milliarder kroner i banken

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere