FinansWatch

Fransk storbank skovler penge ind på danske leasingbiler

Den franske bank Société Générale har tjent gode penge på, at man i 2003 købte dansk leasingselskab.

Foto: /ritzau/AP/Jacques Brinon

På fire år har den franske storbank Société Générale fået 900 mio. kr. i udbytter fra ejerskabet af det danske leasingselskab ALD Automotives, som banken købte i 2003. Det skriver Børsen.

Med 19.000 firmabiler og en omsætning sidste år på 1,7 mia. kr. er selskabet blandt de største leasingaktører i Danmark sammen med Danske Banks Nordania Leasing og Leaseplan, hvor pensionskæmpen ATP er blandt aktionærerne.

Nordania tjente sidste år 215 mio. kr. her ser man fortsatfremgang, og adm. direktør Henrik Bech-Hansen forventer, at det økonomiske opsving vil øge investeringer fra virksomhederne.

"Erhvervslivet ser positivt på fremtiden, og så investeres der typisk mere. Her er der flere, der benytter leasing og indser, at der er mange fordele forbundet med det. Det er en investeringsform, der bliver mere udbredt og får større anerkendelse," siger han til Børsen.

Fintech-iværksættere jagter danske banker til ny leasingplatform

Lokalbank satser på utraditionel leasing for at score større gevinst

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere