FinansWatch

Bagmandspolitiet tiltaler tidligere direktør for OW-datter for mandatsvig

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) rejser nu tiltale mod en tidligere direktør for et datterselskab i Singapore OW Bunker-koncernen for at have begået mandatsvig for 800 mio. kr., oplyser Bagmandspolitet (Opdateret).

Foto: Andreas Vallbracgt-Prachtvoll/Jyllands-Posten

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har nu tiltalt en tidligere direktør for et singaporeansk datterselskab i OW Bunker-koncernen for at have svindlet for mere end 800 mio. kroner over for selskabet og koncernen.

Det oplyser Bagmandspolitiet i en meddelelse.

"Efter OW Bunker-koncernens økonomiske sammenbrud i november 2014, har SØIK efterforsket forholdene i og omkring OW Bunker-koncernen. På baggrund af den omfattende og komplicerede efterforskning er der nu rejst tiltale mod en tidligere direktør for et datterselskab i Singapore. SØIK har ligeledes på baggrund af efterforskningen besluttet, at der ikke er grundlag for at indlede strafferetlig forfølgning mod ledelsen eller andre fra det danske moderselskab OW Bunker A/S," siger vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen i meddelelsen.

"Der er tale om et stort børsnoteret selskab, der meget pludseligt og uforudset går konkurs, og det har haft store konsekvenser for mange mennesker. Derfor har det været vigtigt at få klarlagt, om der var grundlag for at gøre et strafferetligt ansvar gældende mod nogen," han og understreger, at domstolene selvfølgelig har det sidste ord i sagen.

Gik ud over sit mandat

Tiltalen af den tidligere direktør handler om datterselskabets kreditgivning til et selskab i Singapore. En kreditgivning, der ifølge anklageskriftet lå uden for direktørens mandat, og som over halvandet år løb op i mere end 800 mio. kroner.

Som følge af den store kreditgivning led OW-datterselskabet og koncernen meget store økonomiske tab. Tab, som den tidligere direktør nu er tiltalt for at være ansvarlig for, skriver Bagmandspolitiet. Straffesagen vil blive ført ved Retten i Aalborg. Det er endnu ikke besluttet, hvornår straffesagen kan begynde, fremgår det.

Foruden flere tusinde private investorer har ATP og en lang række andre institutionelle investorer tabt enorme beløb på OW Bunkers deroute.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

OW Bunker-aktionærer får fri proces til at forberede erstatningssag

OW Bunkers ledelse tog afstand fra Altors skattefinte

OW-kurator vil fravriste storbank retten til trecifret millionkrav

Medie: Pensionskasser frygter salg af ejendomsselskab til Altor

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere