FinansWatch

Bagland kritiserer Nykredit for håndtering af bankopkøb

Flere repræsentantskabsmedlemmer retter heftig kritik mod Nykredit, efter at koncernen har givet tilsagn om at investere en større formue i Vestjysk Bank.

/ritzau/Jens Dige
Foto: /ritzau/Jens Dige

Nykredit får drøje hugs fra sit bagland af forløbet om at investere et trecifret millionbeløb i Vestjysk Bank, skriver Berlingske Business.

Den 18. maj sendte Nykredit en mail rund til repræsentantskabet, som afviste, at Nykredit skulle have plane om at købe en bank. Alligevel gik Nykredit ud mandag og meddelte omverdenen, at man stod bag en større anstrengelse om at finde investorer, som ville være med til at købe banken. Selv har Nykredit givet tilsagn om at investere op mod 178 mio. kr.

"Bestyrelsen med Nina Smith i front vildleder repræsentant­skabet. Man kan ikke 18. maj meddele, at der ikke er planer om at opkøbe en bank, og så 12. juni alligevel indgå i et opkøb af Vestjysk Bank, Jeg mener, det er et groft svigt af den tillid, man som repræsentantskab skal kunne have til sin bestyrelse og formand," siger Bo Grønvall Christensen, som er medlem af Nykredits repræsentantskab, Forenet Kredit, til Berlingske Business.

Koncerndirektør Kim Duus afviser over for avisen, at Nykredit har vildledt repræsentantskabet, fordi koncernen kun investerer i en del af en bank.

Læs Finanswatch's dækning af bankopkøbet her:

Jysk bankdirektør ranker ryggen efter ny aftale med investorgruppe

Kristian Jensen: Salg redder Vestjysk Bank i sidste øjeblik

Ministers hurtige afklaring af dansk særregel har taget et halvt år

Vestjysk Bank dratter i hullet fra handelsstart efter købstilbud

Den stilfærdige redningsmand af to mishandlede banker

Derfor er Danmarks niendestørste bank kun 151 mio. kr. værd

Staten vil sælge aktier i Vestjysk Bank til otte tunge investorer

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere