FinansWatch

Spansk storbank belønnes for konsekvent handling med kriseramt opkøb

Banco Santander-aktien stiger med 4,4 pct. til 6,00 euro på børsen i Madrid torsdag eftermiddag, efter at banken onsad opkøbte kriseramte Banco Popular for bare 1 euro.

Banco Santanders hovedsæde i Santander.

Spanske Banco Santander, der rangerer som en af Europas største banker, klarer sig godt på aktiemarkedet torsdag, hvor banken har sat flere ord på planerne med opkøbet af kriseramte Banco Popular, som Santander onsdag overtog for bare 1 euro.

Banco Santanders bestyrelsesformand, Ana Botin, vil således sætte fart på planerne om at få frasolgt store dele af balancen hos Banco Popular, der voldte så store problemer, at banken ifølge Den Europæiske Centralbank (ECB) var tæt på et decideret kollaps.

Og det kan investorerne umiddelbart godt lide. I hvert fald stiger aktien i Banco Santander med 4,4 pct. til 6,00 euro på børsen i Madrid torsdag eftermiddag. Det er nok til en topplacering i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Onsdag, hvor opkøbet blev annonceret, faldt aktien 0,9 pct.

I alt vil Banco Santander skille sig af med boliglån på samlet 2 mia. euro, skriver Bloomberg News med henvisning til to anonyme kilder. Over de næste 18 måneder skal mindst halvdelen af Banco Populars boliglån sælges fra.

Samtidig vil Banco Santander sætte 7,2 mia. euro af til at dække nedskrivninger på de dårlige udlån fra den købte bank.

 

/ritzau/FINANS

Spansk krisebank sælges for 1 euro for at undgå krak

Banco Santander belønnes for stort overskud

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere