FinansWatch

Fremgang i forbrugslån får dansk rigmand til at hæve prisen på sin bank

Hovedaktionær i Basisbank, Lars Thuesen, mener, at sidste års overskud og den nuværende fremgang på markedet for forbrugslån sender prisen på banken over 1 mia. kr. Det skriver Børsen.

Foto: Daniel Hedelund

Efter flere år med underskud, hvor ejerne måtte skyde store millionbeløb i Basisbank, hentede forbrugslånsbanken sidste år et pænt overskud på 83 mio. kr. Det kombineret med en solid fremgang på markedet for forbrugslån generelt får hovedaktionæren i banken, Lars Thuesen, til at hæve prisen for et eventuelt salg. Det siger han til Børsen.

"Du får heller ikke Basisbank for under 1 mia. kr. i dag. Så skulle man være stået tidligere op," siger Lars Thuesen med henvisning til, at en af konkurrenterne – Ekspres Bank – forleden skød et større trecifret millionbeløb efter en svensk forbrugslånsbank.

Ekspres Bank opkøber svensk finansvirksomhed

Børsen skriver, at prisniveauet på 1 mia. kr. nogenlunde matcher, hvis man sammenligner med lignende svenske forbrugslånsbanker. De børsnoterede svenske Resurs Holding og Collector handles til 11-17 kr. for en overskudskrone, og oversættes det til en værdi på Basisbank, skal banken koste 1,1-1,2 mia. kr.

Lars Thuesen, der har siddet som topchef i banken siden 2012, valgte forleden at give direktørstafetten videre til Tom Rattleff, der starter som ny adm. direktør i Basisbank den 4. september. Rattleff er 46 år og er i dag koncerndirektør i Basisbanks konkurrent Ikano Banks svenske moderselskab i Malmö.

Basisbanks ejer giver direktørstafet videre

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs