Krakbank fra Slagelse indleverer banklicens

Andelskassen J.A.K. Slagelse, der kollapsede i 2015, har i dag indleveret sin banklicens, oplyser Finansiel Stabilitet.
Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Valente
Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Valente

Nu er det endeligt forbi for Andelskassen J.A.K. Slagelse. Banken har således i dag indleveret sin tilladelse til at drive virksomhed som pengeinstitut og værdipapirhandler.

Det oplyser Finansiel Stabilitet, som overtog banken i 2015.

Overtagelsen skete efter et besøg fra Finanstilsynet i 2015, som viste, at J.A.K. Slagelse ikke levede op til solvenskravet. Derfor blev andelskassen overtaget.

Siden har Finansiel Stabilitet forsøgt at afhænde resterne af banken til Netfonds AB, men salget faldt til gulvet i efteråret sidste år.

"Indleveringen sker som led i afviklingen af Andelskassen og som konsekvens af, at der ikke længere udøves tilladelseskrævende aktiviteter, herunder modtagelse af indlån. Selskabet er samtidig omdannet til et finansselskab med navnet FS Finans V A/S, hvorfra afvikling af de tilbageværende udlån vil ske," skriver Finansiel Stabilitet i dagens meddelelse.

Statens skraldespandsselskab oplyser videre, at Andelskassen J.A.K. Slagelse frem til 1. august 2017 vil have adresse i Slagelse, hvorefter afviklingen vil blive samlet i Finansiel Stabilitet i København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også