FinansWatch

Ekspres Bank opkøber svensk finansvirksomhed

Danske Ekspres Bank udvider nu forretningen til Sverige via opkøb af SevenDay Finans AB. (Opdateret).

Ekspres Bank, der er kendt for at yde hurtige lån uden sikkerhed, har været på den anden side af sundet og haft pengepungen fremme.

I en pressemeddelelse oplyser banken, der ejes franske BNP Paribas, at den har købt den svenske finansvirksomhed SevenDay Finans AB. Det sker som "led i et strategisk ønske om at være en bank der dækker hele Norden," lyder det fra Ekspres Bank.

"Opkøbet af SevenDay Finans AB er godkendt af de relevante konkurrencemyndigheder og fuldt og endelig gennemført," lyder det i meddelelsen, hvor prisen dog ikke nævnes.

SevenDay Finans AB, der har base i Stockholm, har aktiver for 6,4 mia. svenske kr. og servicerer cirka 70.000 kunder med en række forskellige produkter såsom forsikring samt både udlån og indlån.

Ekspres Bank, der i Danmark har 250.000 kunder, og som også er tilstede i Norge, skriver, at banken med opkøbet udvider til et for dem helt nyt marked og samtidig fordobler sin størrelse. Den samlede udlånsbalance lyder nu på cirka 8,2 mia. kr. og 200 ansatte på tværs af den nordiske region.

"Sverige er det største marked i Skandinavien, og det er derfor et kernemarked for udviklingen af Ekspres Bank som nordisk bank. Fremover dækker vi hele regionen, og derfor kan vi nu tilbyde vores partnere løsninger, som dækker langt bredere. For os er SevenDay Finans AB den ideelle partner, fordi selskabet repræsenterer unik erfaring og viden, specielt inden for broker markedet," udtaler Christophe Jehan, nordisk direktør for Ekspres Bank under BNP Paribas Personal Finance, i meddelelsen.

Magnus Beer, administrerende direktør hos SevenDay Finans AB, udtaler samtidig:

"Det er en virkelig stor fornøjelse, at vi i dag kan annoncere til kunder, partnere og ansatte, at det selskab vi har opbygget over de sidste 10 år, nu bliver et endnu stærkere finansielt selskab i Norden. Ekspres Bank vil uden tvivl være den rigtige partner for os, og vi er sikre på, at vores selskab vil være i trygge hænder hos dem fremad."

I meddelelsen fremgår det videre, at Ekspres Banks opkøb af den svenske finansvirksomhed er et skridt på vej til endnu større vækst.

"Vores ambition er at fordoble udlånet på tværs af hele Norden inden 2020. Med annonceringen af vores opkøb af SevenDay Finans AB, mener jeg, at vi er godt på vej til at realisere denne ambition”, siger Christophe Jehan, nordisk direktør for Ekspres Bank.

Den danske del af Ekspres Bank, der har 174 ansatte i hovedkontoret i Taastrup, leverede i 2016 et overskud på 158 mio. kr. mod 109 mio. kr. året før.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere