FinansWatch

Moody's roser nordiske banker: Slår europæiske rivaler på indtjening

Ratingbureauet Moody's ser stor effektivitet drevet af omkostningsreduktioner og digitalisering i den nordiske banksektor.

Moody's mener, at kreditkvaliteten er stærk hos de seks største nordiske banker. Ratingbureauet ændrede da også sidste år bl.a. Danske banks gæld-rating fra stabil til positiv. Det skriver Børsen.

Alessandro Rocatti, senior vice president i Moody's, peger på, at lønsomheden i den nordiske banksektor er højere end hos de europæiske konkurrenter, hvilket skyldes høj effektivitet drevet af digitalisering og omkostningsreduktioner. Mens Danske Bank har meldt om en omkostningsprocent på ca. 50 pct. i 2016 var nogle af rivalernes omkostningsprocent på mellem 40 og 45.

"For 2017 forventer vi, at Danske Bank vil rapportere en indtjening på niveau med andre nordiske storbanker, selvom effektiviteten stadig er lavere," skriver Alessandro Roccati i en rapport.

I rapporten henviser Moody's dog til, at der kan skabes en såkaldt tail risk, en stor risiko med en moderat sandsynlighed, inden for bolig- og erhvevsejendomme, da man ser stærke stigninger i boligpriserne, især i Sverige, kombineret med et højt gældsniveau i husholdningerne.

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Et dansk Nordea kan betyde ekstra regning til banksektoren 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs