FinansWatch

Fynske-direktør: Usikkerhed om renter og Trump holder os fra opjustering

Trods en god start på året holder Fynske Bank sig fra at opjustere forventninger til 2017. Usikre begivenheder på den geopolitiske scene ligger bag beslutningen.

Petter Blondeau, adm. direktør i Fynske Bank. Foto: Fynske Bank

Selv om der i atlasset er langt fra Washington til Svendborg, så er den amerikanske præsident, Donald Trump, en af årsagerne til, at Fynske Bank holder ved sin økonomiske prognose for 2017 trods en god start på året.

Banken har efter årets første tre måneder et overskud før skat på 32,5 mio. kr. - blandt andet takket være markant bedring på nedskrivninger og kursreguleringer - og er mere end halvvejs i mål for at leve op til årets forventninger om et overskud på 50-60 mio. kr.

"Vi er kun et kvartal henne i året, og der er flere forhold i vores resultat, som vi ikke helt selv kan styre. Vi har en stor obligationsbeholdning, og hvis der kommer en rentestigning, så har vi et kurstab," siger adm. direktør Petter Blondeau.

Nedskrivninger kan komme senere

Samtidig understreger han, at banken ikke kan regne med, at der vil være lige så gode takter på nedskrivningerne i resten af året, som tilfældet var i første kvartal, hvor banken kunne tilbageføre 1,6 mio. kr.

"Vi er kun et kvartal inde i året. Det vil være urealistisk ikke at forvente nedskrivninger i et eller andet omfang resten af året. Jeg er glad for, at vi ikke har skullet nedskrive i første kvartal. Vores kunder har det godt, og kreditkvaliteten er god, men jeg vil gerne længere ind i året."

"Jeg tænker på, at der sker mange ting på den geopolitiske scene i øjeblikket. Der er en vis hr. Trump og et brexit og andre ting, som kan ryste verden lidt. Det er især vores erhvervsvirksomheder, der har det godt, og jeg skal tage forbehold for, at der kan komme ballade, som sætter sig i markederne," siger Petter Blondeau.

Han fortæller, at tilbageførslerne i første kvartal primært kan henføres til erhverv, og at Fynske Bank derudover ikke i samme omfang som tidligere har haft behov for store nedskrivninger på landbruget.

Toplinjen under pres

Han erklærer sig samtidig tilfreds med udviklingen på toplinjen set i lyset af lave renter og begrænset efterspørgsel på udlån. Fynske Bank kunne i første kvartal fremvise nettorente- og gebyrindtægter på 68,8 mio. kr. mod 60,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Der er en fin trend på toplinjen på gebyrsiden. På renteindtægterne er vi påvirket af konkurrence, og samtidig er der en stor opsparing i samfundet, som holder låneefterspørgslen nede," siger Petter Blondeau.

Fynske Bank-aktien faldt onsdag 0,6 pct., da banken offentliggjorde regnskab for første kvartal. Torsdag dykker aktien 2,9 pct. til 85 kr. Det værdisætter banken til 644 mio. kr.

 

/ritzau/FINANS

Rutinerede bankchefer: Det ser vi frem til ved LOPI-årsmøde

Tilbageførte nedskrivninger sender bundlinjen op i Fynske Bank

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere