FinansWatch

Forbrugerrådet efterlyser politisk handling til bedre rådgivning fra banker

En ny undersøgelse viser, at banker i stor stil flytter kundernes investeringer med, når de skifter bank, uden at det giver andet end en regning til banken. Forbrugerrådet efterlyser politisk handling. Det skriver Berlingske Business.

Seniorøkonom Troels Holmberg fra Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet efterlyser politisk handling, der skal være med til at sikre, at bankerne rådgiver i kundens interesse frem for bankens. Det skriver Berlingske Business.

Et forskningsprojekt, som blandt andre professor i finansiering Jesper Rangvid fra Copenhagen Business School står bag, viser, at seks af største danske banker i stor stil har fået nye kunder til at omlægge investeringsforeninger i forbindelse med bankskifte, uden at kunderne har givet kunderne andet end en regning for handelsomkostninger.

”Desværre er det ikke nogen overraskelse, når man har arbejdet med det her område i lang tid, men det er godt, at vi nu får endnu bedre dokumentation for de problemer, der er med bankernes investeringsrådgivning,” siger seniorøkonom Troels Holmberg fra Forbrugerrådet Tænk til Berlingske Business.

Brancheforeningen Finans Danmark peger på, at der er nye investorbeskyttelsesregler på vej i form af Mifid II, men siger Anders Klinkby, direktør for investering og opsparing i Finans Danmark, mener at det er fornuftigt at se, hvordan de nye regler virker først, inden man ser, om det er behov for at gøre noget yderligere.

Ny forskning: Bankers råd om investering koster kunderne dyrt

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere