FinansWatch

Banker vinder på ny lov om kortgebyrer

Fremover vil forburgerne få større incitament til at bruge kreditkort i stedet for dankort, og det kan øge indtjeningen hos bankerne, skriver InsideBusiness.

Til januar betyder nye regler, at forretninger ikke længere kan vælte gebyrer ned over forbrugerne, når de bruger kreditkort i fysisk handel samt kredit- og debetkort på nettet. Det vil ikke alene være en fordel for forbrugerne, men også bankerne, skriver InsideBusiness.

I dag er Danmark et af få EU-lande, som ellers har gjort det muligt for forretninger at skyde gebyrer afsted med forbrugerne, når de har brugt kreditkort, hvilket i stedet har tilskyndet dem til at bruge det gebyrfrie dankort. Men med de nye regler, som er en del af et nyt betalingstjenestedirektiv fra EU (PSD2), bliver det fremover forretningerne, der betaler gebyret, når kunderne vælger kreditkortet.

Ifølge InsideBusiness vil det fremover bedst kunne betale sig for forbrugeren at vælge kreditkortet og få gratis kredit i 30-40 dage, og det glæder man sig over hos bankerne, som udsteder kreditkortene, da det kan give øget indtjening i pengeinstitutterne. Det fortæller Rasmus Poulsen, kortchef i Lokale Pengeinstitutter:

”Vi er som kortudstedere kun positive over for den nye lovgivning, der giver lige vilkår for forskellige kort. I og med at det bliver mere attraktivt at udstede kreditkort i Danmark, bliver det også mere interessant at være kortudsteder,” siger han om den nye lov, som har været i høring og forventes at træde i kraft i januar 2018.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere