FinansWatch

Medie: Nykredits børsnotering kan give billigere boliglån

Børsnoteringen af Nykredit kan forgylde den kundeejede forening, der ejer finanshuset, og give lavere priser på kundernes boliglån, skriver Finans.

Foto: Stine Bidstrup

Nykredit, der længe har planlagt en børsnotering for at få polstret finanserne, står med udsigt til at svømme i penge. Det kan komme kunderne til gode i form af lavere priser på deres boliglån, skriver Finans.

"Meget tyder på, at Nykredit ikke har behov for børsnoteringen for at opfylde kommende kapitalkrav. Det rejser spørgsmålet, hvad de nye penge skal bruges til. Der er basis for, at den model, som Nykredit kalder kundekroner, hvor der føres penge tilbage til kunderne, kan blive stærk," siger Jesper Rangvid, professor på CBS, til Finans.

90 procent af Nykredit er ejet af den kunde-ejede forening Foreningen Nykredit. Foreningen donerer hvert år penge til Nykredit, som realkreditkæmpen sender videre til kunderne i form af nedslag på bidragssatsen.

Kilder, som Finans har talt med, mener, at Foreningen Nykredit vil stå med en formue på 5-7 mia. kr. efter børsnoteringen. Det var egentlig meningen, at pengene fra børsnoteringen skulle gemmes, for at Nykredit er i stand til at leve op til de nye, strikse kapitalkrav. Det er dog ikke længere nødvendigt, fordi kravene er blevet udskudt, og fordi Nykredit har opbygget en betydelig finansiel stødpude på egen hånd.

Nykredit løfter bundlinje med 233 pct.

Nykredit-topchef vil skære omkostninger yderligere i 2017 og 2018

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere