FinansWatch

Tyske HSH Nordbank er vild efter dansk sol og vind

Erhvervsbanken HSH Nordbank ønsker at udvide massivt i Danmark inden for lån til sol- og vindparker, og banken har en særlig konkurrencefordel, mener dansk kunde. Det skriver Børsen.

Den tyske erhvervsbank HSH Nordbank retter søgeren mod nord og danske energiprojekter. Banken er klar til mere end en tidobling af sin danske forretning, som netop har rundet 750 mio. kr., efter at banken har lån til de første danske solparker. Det skriver Børsen.

"Vi fokuserer på lande med stabile rammebetingelser, og derfor er banken især aktiv i Nordeuropa, hvor der samtidig er mange erfarne projektudbydere. Vi har klart interesse i at vokse yderligere i Danmark og vil også gerne finansiere vindparker," siger HSH Nordbanks direktør for energifinansering, Lars Quandel til Børsen.

HSH Nordbank er primært ejet af de nordtyske delstater Slesvig-Holsten og Hamborg, hvor alternativ energi står højt på dagsorden. Den grønne offensiv kommer midt i en omstilling, hvor nye ejere skal tage over, mens der stadig er store tab i andre dele af banken og oprydning efter finanskrisen. HSH Nordbank har lånt ud til 240 projekter med samlede lån for omkring 37 mia. kr. inden for især vind- og solenergi, og dermed er erhvervsbanken ifølge Børsen blandt de store i Europa med Tyskland og Frankrig som de vigtigste markeder. HSH Nordbank har dog ikke planer om igen at åbne afdeling i Danmark som før finanskrisen.

European Energy, der står bag 86 sol- og vindprojekter, bruger ofte HSH Nordbank som bankforbindelse, og selskabets adm. direktør Knud-Erik Andersen, fortæller, at HSH Nordbank har fordel i at have erfaring med finansiering af sol og vind, og det gør sagsbehandlingen mere ligefrem.

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere