FinansWatch

Nordea lukker filialen i Schweiz

Nordeas velhavende privatkunder, der hidtil har benyttet filialen i Schweiz, må fra nu af tage til Luxembourg for at blive serviceret.

Nordea lukker dørene til sin schweiziske Private Banking-afdeling, skriver Finans. Fem medarbejdere er blevet fyret, og omkring ni har fået frataget mobiltelefonen og computeren, så den nordiske bank undgår, at de ansatte løber med de indbringende privatkunder.

Det er blandt andet omkostningerne til den kraftigt stigende regulering og schweizerfranc, der er skudt kraftigt i vejret, som ligger til grund for lukningen.

"I næsten 20 år har enheden i Zürich ydet vores kunder service og rådgivning af høj kvalitet. It-omkostningerne og reguleringskravene er stigende, og vi er nødt til at reagere på det og samle vores aktiviteter i Schweiz og Luxembourg i én enhed i Luxembourg. Ved at centralisere ressourcerne skaber vi fundamentet for en bæredygtig bank, der leverer et konkurrencedygtigt tilbud til kunderne," siger Flemming Lauridsen, leder af Private Banking International, der har hovedsæde i Luxembourg, til Finans.

SEB-topchef bliver medejer af schweizisk velhaverbank

Nu slutter den schweiziske bankhemmelighed

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere