FinansWatch

Bankchefer advarer mod overset problem i dansk landbrug

Det er ikke store gældsbyrder eller lave afregningspriser, som er landbrugets altoverskyggende problem på den lange bane. Det er et manglende generationsskifte, som truer i horisonten, lyder det fra to erfarne bankdirektører over for Inside Business.

Jens Kr. A. Møller, direktør i DLR Kredit.

Landmændene kæmper med store gældsbyrder og lave afregningspriser, men det er ikke de to faktorer, som udgør den største trussel i fremtiden. Det største problem er, at det er svært at få yngre landmænd til at overtage gårdene.

Sådan lyder det fra blandt andre Jens Kr. A. Møller, direktør i realkreditinstituttet DLR Kredit, over for erhvervsmediet Inside Business.

"Landbrugets allerstørste problem er generationsskiftet. Det er på længere sigt et meget større problem end gælds- og indtjeningsproblemet. For er der ikke nogen, der vil overtage bedrifterne, så går det ud over den animalske produktion, og det er den, der skaber eksport, arbejdspladser og den politiske goodwill for erhvervet," siger Jens Kr. Møller til Inside Business.

Nordeas afgående danske landechef, Peter Lybecker, genkender problemstillingen. Han siger til Inside Business, at der ikke er ret mange, der er interesseret i at overtage bedrifter i øjeblikket.

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere