FinansWatch

Finsk arbejdsgruppe skal lokke Nordea til Helsinki

Den finske regering nedsætter en arbejdsgruppe, der skal overtale Nordea til at placere sit hovedkvarter i Helsinki, skriver Bloomberg.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

I kampen om at sikre sig Nordeas hovedkvarter har den finske regering nedsat en arbejdsgruppe, der skal overtale koncernen til at rykke teltpælene op fra Stockholm og i stedet placere hovedkvarteret i Helsinki.

Det fortæller den finske finansminister Petteri Orpo til det finske statsmedie YLE TV1, skriver Bloomberg.

"Jeg tror, at for Nordea vil Finland som medlem af bankunionen være en fremragende platform for operationerne," siger finansministeren til det finske medie, hvor han tilføjer, at arbejdsgruppen gennemgår sagen fra forskellige perspektiver.

Nordeas topchef Casper von Koskull udmeldte ved torsdagens kvartalsregnskab, at banken kan have truffet en beslutning om hovedkvarterets placering inden sommer. Nordea overvejer Danmark og Finland som nye destinationer, hvis koncernen vælger at flytte basen væk fra Stockholm på grund af nye afgifter i Sverige, der skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser.

Fra dansk side har de mulige flytteplaner genoplivet diskussionen om, hvorvidt Danmark skal træde ind i EU's bankunion, skrev Børsen fredag. Fra den danske erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lød det, at man gerne vil have Nordea til Danmark, men at en eventuel flytning ikke ændrer regeringens holdning til bankunionen, som endnu er uafklaret.

Koskull: Intet stort medarbejderryk til Danmark ved flytning

Nordea-flytning presser regeringen for afklaring om bankunion

Nordea vil nu aktivt undersøge flytning til Danmark eller Finland

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere