FinansWatch

Mail sår tvivl om Danske Bank-topchefs forsvar i hvidvask-sag

Ifølge topchef Thomas Borgen opdagede Danske Bank først i 2014, at bankens estiske filial sandsynligvis blev misbrugt til hvidvask. Men en advarsel fra bankens egen hvidvaskafdeling året forinden rejser tvivl om den forklaring, skriver Berlingske.

Foto: POLFOTO/JACOB EHRBAHN

Allerede i foråret 2013 vidste Danske Bank, at der kunne være problemer med hvidvask i bankens estiske filial.

Det skriver Berlingske, som er i besiddelse af en intern mail sendt fra en chef for afdelingen for hvidvask-overvågning til blandt andet ledelsen i Estland og en direktør i Danske Bank-koncernen.

Ifølge avisen var også Finanstilsynene i både Danmark og Estland opmærksomme på de mulige problemer. De estiske finanstilsyn havde endda flere gange henvendt sig til banken om emnet, fremgår det af mailen fra 2013.

Mailen sår tvivl om den forklaring, som Danske Banks topchef Thomas Borgen er kommet med. Ifølge ham blev banken først opmærksom på de lyssky kundeforhold i 2014, hvorefter ledelsen i Estland blev skiftet og kunderne smidt på døren - altså året efter den interne mail.

Danske Banks chefjurist Flemming Pristed fastholder, at den interne mail ikke ændrer på sagen, og at banken rettede op på hvidvask-problemerne, da det stod klart, at der var problemer. Men han forholder sig ikke til, om Thomas Borgens udtalelser er korrekte eller ej.

Danske Bank har skjult tilsynskrav i hvidvasksager 

Medie: Dansk revisor impliceret i hvidvasksager

Danske Bank beskyttet af Putin i estiske hvidvasksager 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs