FinansWatch

Landbrugskonkurser satte rekord i 2016

Året 2016 satte rekord når det gjaldt antallet af konkurser inden for landbruget. I år bliver det knap så slemt, vurderer ekspert over for Berlingske Business.

Foto: Danish Crown/PR

Sidste år satte rekord med 200 konkurser inden for landbruget, skovbruget og fiskeriet, og landbruget stod for langt den største andel. I år ventes omkring 150 konkurser, skriver Berlingske Business.

Långiverne til landbruget – og det gælder især bankerne – taber fortsat penge på de gældstyngede danske landbrug. Men selvom antallet af konkurser ser ud til at have toppet i 2016, så vil det fortsat være højt i hvert fald i de to næste år, vurderer Klaus Kaiser, der er erhvervsøkonomisk chef på brancheorganisationen Landbrug & Fødevarers rådgivningscenter Seges.

"Vi vurderer, at toppen i antallet af konkurser i denne omgang blev nået i 2016 med 200 konkurser. Men vi vil stadig se mange konkurser i 2017, hvor vi anslår at antallet af konkurser falder til omkring 150. Også i 2018 vil antallet af konkurser formentlig være højt," siger Klaus Kaiser.

Vendingen skyldes blandt andet stigende priser på svinekød og mælk, som kan øge landmændenes indtjening og dermed lette presset på den daglige økonomi, vurderer han.

FinansWatch sætter fokus på landbrugskrisen

Gode tider kan betyde flere konkurser i landbruget

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere