FinansWatch

Ny lånetype vil gøre det nemmere at låne af venner

Låneplatformen Lendino lancerer en ny lånetype, der skal gøre det muligt for iværksættere, foreninger og den lokale brugs at administrere lån til andenpart. Det skriver Børsen.

Esben Bistrup Halvorsen, adm. direktør for Lendino. Foto: PR

Med lanceringen af en ny låneplatform bliver det nemmere for iværksættere og mindre virksomheder at administrere pengene med den nye alternative låneplatform, der hedder netværkslån. Det skriver Børsen.

Med den nye lånetype afgør man selv renten til långiverne, der poster penge i en iværksættervirksomhed, en børnehave eller i den lokale Superbrugs.

"Du kan godt gå direkte til din familie. Så kan du basere dig direkte på tillid, og det er jo fint nok - indtil det går galt. Og hvad nu, hvis onkel Preben ikke betaler, så skal du ringe til ham og kræve op. Det er jo irriterende. Så vi sørger for bare at styre det," siger den adm. direktør, Esben Bistrup Halvorsen til Børsen.

Idéen til den nye lånetype opstod, da Brugsen i Jystrup på Midtsjælland kontaktede Lendino fordi butikken gerne ville låne penge af sine kunder via Lendinos platform. Hverken Lendino eller Dansk Erhverv vil komme med et bud på, hvor populær den nye lånetype bliver.

Forsiden lige nu

Uro i TDC-ejers bagland over udbyttesag

Det er dybt alvorligt, at australske Macquarie er involveret i udbytteskattesagen. Sådan lyder det fra et bestyrelsesmedlem i pensionskassen PKA, der købte TDC sammen med den australske investeringsbank i starten af året. Macquarie havde sandsynligvis været udelukket som samarbejdspartner i dag, siger han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere