FinansWatch

Bankernes planer med kunstig intelligens truer tusindvis af job

Brancheeksperter advarer om, at tusindvis af job vil blive bragt i fare, da verdens største banker begynder at udnytte systemer, som er baseret på kunstig intelligens.

Nye teknologier betyder, at bankerne kan lave enorme besparelser, da de automatiserede systemer kan erstatte job, som særligt beskæftiger sig med overholdelse af regler og rapportering.

Det skriver Financial Times.

"Bankerne har virkelig kastet sig over opgaven for at håndtere kravene fra tilsynsmyndighederne. De har ikke haft andre muligheder," siger Richard Lumb, som er leder af finansielle tjenesteydelser hos Accenture.

Richard Lumb siger desuden, at mange af de job, som skabes af banker i de senere år for at indsamle og kontrollere data om kunder og transaktioner, allerede er flyttet offshore til billigere lande. I den næste bølge af automatisering vil de simpelthen forsvinde.

Citigroup vurderer, at de største banker, herunder JP Morgan og HSBC, har fordoblet antallet af mennesker, som arbejder med at håndtere overholdelse af regler og rapportering. Denne udgiftspost koster nu banksektoren 270 mia. dollar om året og tegner sig for 10 pct. af driftsomkostningerne.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs