FinansWatch

Antallet af banklicenser faldt til 72 i 2016

10 pct. af de danske banker forsvandt i 2016, hvis man måler på banklicenser, skriver Finans.

Foto: PR

Selv om finanskrisen, der tog livet af en række danske banker, snart har tiårs jubilæum, så fortsætter den danske banksektoren med at blive mindre. I hvert fald hvis man måler på egentlige banklicenser, som nyhedsmediet Finans har lavet en gennemgang af.

Otte banker afleverede således i løbet af sidste år deres banklicenser til Finanstilsynet, hvilket betyder, at der således nu er 72 banker i Danmark.

Men som nyhedsmediet understreger, skal tallene tages med et gran salt, eftersom der ikke tale om otte krak. En del af de færre banklicenser skyldes således fusioner – f.eks. gik Sparekassen Fyn sammen med Sparekassen Sjælland – ligesom storbanken Nordea valgte ændre sin struktur, så banken nu er en filial fra hovedsædet i Stockholm.

De otte banker, der afleverede licenser er Nordea Bank Danmark, FIH Erhvervsbank, Sparekassen Fyn, BRFKredit Bank, Nørresundby Bank, Hals Sparekasse, Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse og Ulfborg Sparekasse.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere