FinansWatch

Fintechvirksomhed lancerer alternativ til banklån

Den finansteknologiske virksomhed Youlend lancerer et nyt alternativ til banklån. Youlend yder lån mod sikkerhed i ehandelsvirksomheders pengestrømme og tilbyder smidig tilbagebetaling.

Med en bred investorkreds i ryggen går fintechvirksomheden Youlend nu ind på udlånsmarkedet. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Youlend yder lån til ehandelsvirksomheder mod sikkerhed i deres pengestrømme og tilbyder en hurtig låneproces og en fleksibel afdragsordning, lyder det.

Konceptet går ud på, at størrelsen af virksomhedernes afdrag afhænger af, hvordan deres omsætning udvikler sig. Det er navnlig rettet mod unge iværksættere, som leder efter et alternativ eller supplement til banklån. Youlend oplyser videre, at man allerede har håndteret lån for ca. 20 mio. kroner.

”Vores tilgang til lånefinansiering af virksomheder er anderledes sammenlignet med de løsninger, der historisk set har været tilgængelige for virksomheder i Danmark og resten af Europa. Vi ser finansiering som en service til vores kunder og ikke en byrdefuld proces,” siger Mikkel Sølvsten Velin, medstifter af Youlend, i meddelelsen.

"På mange måder er vi et alternativ til bankerne. Flere af vores låntagere passer ikke ind i bankers tankegang, og vi formidler lånekapital uden krav om faste afdrag og fast forrentning," fortæller han.

Youlend foretager kreditvurdering med hjælp fra en algoritme og kan udfærdige lånetilbud inden for to dage, fremgår det af meddelelsen. Låneomkostningen udgør en fast procentdel af lånet, og afbetalingen er dynamisk og afhængig af virksomhedens omsætning.

Medstifter Mikkel Sølvsten Velin er uddannet advokat og tidligere partner i fondsmæglerselskabet Rogge Global Partners, hvor han har været med til at lede investeringerne i virksomhedsobligationer og anden lånekapital i tiden efter finanskrisen.

De øvrige medstifere er Niclas Aschenbrenner, der kommer fra en stilling hos Credit Suisses afdeling for global asset finance og Anders La Cour, som var medstifter af og direktør for Saxo Payment. Investorkredsen består angiveligt at en række danske og engelske erhvervsfolk.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere