FinansWatch

175.000 kunder skifter bank om året

Siden april 2014, hvor ekspeditionstiden blev bragt ned, har 445.000 kunder skiftet bankforbindelse.

Der er hård konkurrence om bankkunderne, og siden 7. april 2014, hvor e-engagement til elektronisk håndtering af kundeoverflytninger blev indført, har 445.000 danskere skiftet bank. Det giver omtrent 175.000 overflytninger om året.

Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev, Finans.

"Der er en svagt stigende tendens til, at flere skifter pengeinstitut. Og når et enkelt pengeinstitut har en dårlig sag i medierne, kan vi oftest aflæse det i antallet af anmodninger, som udveksles imellem pengeinstitutterne", siger Betina B. Bonnichsen, Manager, Head of Banking Solutions i e-nettet, der står for e-engagement, til Nyhedsbrevet Finans.

7,1 dage tager det i gennemsnit i dag med e-engagement at overflytte en simpel indlånskonto uden opsigelse fra en bank til en anden, hvilket er omkring en halv dag hurtigere en for et par år siden, hvor overflytningerne skete manuelt på papir. Ifølge de internationale retningslinjer fra European Banking Industry Commitee skal en simpel bankkonto kunne flyttes på 2 x 7 bankdage.

Betina B. Bonnichsen tror dog på, at ekspeditionstiden kan komme endnu længere ned i Danmark, hvis man får elimineret tastefejl i bankerne.

Møgsagerne klæbede til Nordea i 2016

Nets: Bankkunder trukket dobbelt efter fejl af datacentral

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere