FinansWatch

Stor bøde til Tønder Bank-revisor

Statsautoriseret revisor Carsten Petersen, som foretog revision af den nu krakkede Tønder Bank, er idømt en bøde på 200.000 kr. Det skriver Jydske Vestkysten.

Foto: CASPER DALHOFF

Tidligere BDO-revisor Carsten Petersen er idømt en bøde på 200.000 kr. for at have foretaget ukritisk revision af den nu krakkede bank, Tønder Bank. Det skriver Jydske Vestkysten.

Tønder Bank gik konkurs i 2012, og nu er der sat et endeligt punktum i sagen om banken. Bankens daværende direktør Mogens Mortensen opgav i sidste uge at anke en bødestraf for grove forsømmelser, og nu idømmes bankens daværende revisor Carsten Petersen en bøde på 200.000, skriver avisen.

Revisoren blev ifølge Jydske Vestkysten både indbragt for Revisornævnet af Finanstilsynet og Erhvervsstyrelsen, som anklagede ham for en række pligtforsømmelser, da han foretog revision af bankens regnskab for 2011.

"Den (bøden, red.) er af en størrelse, som man vil huske. Jeg kan umiddelbart ikke komme i tanke om nogen afgørelse, der er så grundig, så omfattende og med så høj en bøde," siger Lars Krull, bankforsker ved Aalborg Universitet.  Carsten Pedersen henviser over for Jydske Vestkysten til sin advokat.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs