Stor bøde til Tønder Bank-revisor

Statsautoriseret revisor Carsten Petersen, som foretog revision af den nu krakkede Tønder Bank, er idømt en bøde på 200.000 kr. Det skriver Jydske Vestkysten.
Foto: CASPER DALHOFF
Foto: CASPER DALHOFF

Tidligere BDO-revisor Carsten Petersen er idømt en bøde på 200.000 kr. for at have foretaget ukritisk revision af den nu krakkede bank, Tønder Bank. Det skriver Jydske Vestkysten.

Tønder Bank gik konkurs i 2012, og nu er der sat et endeligt punktum i sagen om banken. Bankens daværende direktør Mogens Mortensen opgav i sidste uge at anke en bødestraf for grove forsømmelser, og nu idømmes bankens daværende revisor Carsten Petersen en bøde på 200.000, skriver avisen.

Revisoren blev ifølge Jydske Vestkysten både indbragt for Revisornævnet af Finanstilsynet og Erhvervsstyrelsen, som anklagede ham for en række pligtforsømmelser, da han foretog revision af bankens regnskab for 2011.

"Den (bøden, red.) er af en størrelse, som man vil huske. Jeg kan umiddelbart ikke komme i tanke om nogen afgørelse, der er så grundig, så omfattende og med så høj en bøde," siger Lars Krull, bankforsker ved Aalborg Universitet.  Carsten Pedersen henviser over for Jydske Vestkysten til sin advokat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også