FinansWatch

Arbejderbank vil fortsætte prispres på vennerne i Totalkredit

Rabatordningen for Totalkredit-kunder i Arbejdernes Landsbank fortsætter, selvom Nykredit til næste år begynder at udbetale kundekroner. Dermed lægger banken et prispres på de andre pengeinstitutter i Totalkredit.

Gert Jonassen, ordførende direktør for Arbejdernes Landsbank.

Rettet: Tidligere fremgik det, at kunder i Merkur fik udbetalt en bonus på 650-850 kr. per måned per lånt mio. kr. Det drejer sig om 650-850 kr. per år per lånt mio. kr.

De stigende bidragssatser i Totalkredit har fået en række pengeinstitutter til at indføre rabatordninger, hvor kunderne bliver kompenseret for de højere boligudgifter.

Rabatordningerne har som udgangspunkt en udløbsdato, når Nykredit fra 30. september næste år begynder at udbetale kundekroner. Men Arbejdernes Landsbank har tænkt sig at fortsætte med at udbetale bonus til sine Totalkredit-kunder på ubestemt tid.

"Vi har ikke tænkt os at stoppe. For jeg synes, det har været et godt og stærkt værktøj. Det, der er vores mål, er, at være skarpe og konkurrencedygtige over for Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, og hvis jeg skal være skarp der, skal jeg sætte prisen, så kunderne gerne vil være hos os," siger ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, til FinansWatch.

Overveje at skifte pengeinstitut

Arbejdernes Landsbanks bonusordning går ud på at give alle Totalkredit-kunder et tilskud på 0,1 pct. af lånets størrelse om året. Ordningen er lavet for at stå stærkere over for Realkredit Danmark, BRF Kredit og Nordea Kredit. Men det kan ikke undgå at ramme internt blandt pengeinstitutterne i Totalkredit.

For mens kunderne skal betale for at flytte realkreditselskab, kan de gratis flytte pengeinstitut og beholde deres lån i Totalkredit, hvis også den nye bank formidler Totalkredit-lån.

"Er man Totalkredit-kunde, har man nogle muligheder nu for at overveje, om man skal skifte for at spare bidrag," siger direktør for prisportalen Mybanker, John Norden.

Ud over Arbejdernes Landsbank har også Merkur Andelskasse, Banknordik og Fælleskassen indført rabatordninger for Totalkredit-kunder som følge af bidragsstigningerne. Men her er meldingen hele vejen rundt, at ordningerne som udgangspunkt ikke er planlagt længere end til næste år, hvor Totalkredit-kunder begynder at få udbetalt kundekroner.

"Vores ordning dækker som udgangspunkt perioden frem til kundekroner tager over," siger adm. direktør i Merkur Andelskasse, Lars Pehrson.

Bonusordninger har udløbsdato

Merkur Andelskasse udbetaler en bonus på 650-850 kr. pr. år pr. lånt mio. kr. Indtil videre er der er ifølge direktør Lars Pehrson ingen aktuelle planer om at forlænge ordningen.

Samme melding lyder fra Banknordik og Fælleskassen.

"Vi har skrevet på vores hjemmeside og ud til vores kunder, at vi vil støtte vores kunder i hvert fald det første år. Og det holder vi fast i," siger direktør i Fælleskassen, Thorleif Skjødt.

Alle holder en dør på klem for, at bonusordningerne kan blive forlænget. Og det bør de måske også.

Ifølge John Norden fra Mybanker er det endnu for tidligt at sige, hvor mange kunder der får øjnene op for de mulige besparelser, man har ved at skifte til et andet pengeinstitut, der også deltager i Totalkredit-samarbejdet.

"Men hvis kunderne begynder at stemme med fødderne ved at skifte pengeinstitut inden for Totalkredit, så kan det da være, at der er nogle direktører, der begynder at tænke sig om en ekstra gang," siger John Norden.

Mybanker har regnet på priserne med og uden kundekroner og med og uden bonus fra Arbejdernes Landsbank. Mybanker tager afsæt i omkostninger til bidrag samt kursskæring før skat. Og eksemplet her tager udgangspunkt i institutternes listepriser på fastforrentede og F5-lån.

For kunder med eksempelvis et hus til en værdi af 2,5 mio. kr. med en 80 pct. belåning og et F5-lån med afdrag, ligger omkostningerne på 17.800 kr. om året i BRF Kredit, mens de ligger på 18.300 kr. i Totalkredit uden kundekroner. Med kundekroner er beløbet i Totalkredit 16.300 kr. Men er man kunde i Arbejdernes Landsbank, kan man nøjes med omkostninger på 14.300 kr. om året – kundekroner og øvrige bonusser inkluderet.

 

 

Høj realkreditgæld holder hver fjerde boligejer fanget

Bidragsbetalingers andel af realkreditydelsen mere end tredoblet siden 2008

Måling: Omkostninger forhindrer boligejere i at skifte realkreditselskab

Læs alt om realkredittens bidragsforhøjelser

 

Forsiden lige nu

Trygs overskud faldt i fjerde kvartal

Overskuddet hos forsikringskæmpen skrumper i fjerde kvartal og lander under analytikernes forventninger. Til gengæld kan aktionærerne glæde sig over ekstraordinært udbytte (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere