FinansWatch

Bankers digitale tegnebog lige på trapperne

De lokale og regionale banker er lige på trapperne med en digital tegnebog. Det skriver Jutlander Bank, der også afslører tegnebogens navn i en meddelelse på sin hjemmeside, som nu er blevet fjernet igen. Tegnebogen skal gøre det muligt at betale med mobiltelefonen på en nem og mere sikker måde.

Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

Mere end 60 lokale og regionale banker er lige på trapperne med en digital tegnebog. Ifølge en meddelelse fra Jutlander Bank vil man allerede i løbet af november være klar med en digital tegnebog til betalingskort, som kunderne indledningsvist kan lægge deres mastercard ned i og med tiden også Dankortet.

"I løbet af november bliver det MasterCard, der kan lægges på mobilen, og næste år kommer turen til Dankort og VisaDankort," skriver banken i meddelelsen.

Fra organisationen Bokis, som er et indkøbs- og udviklingsamarbejde på betalingsområdet for de lokale og regionale pengeinstitutter, lyder det dog, at det stadig er for tidligt at sige noget konkret om, hvornår den digitale tegnebog lanceres. Efter FinansWatch har været i dialog med Bokis, er meddelelsen også fjernet fra Jutlander Banks hjemmeside.

"Vi lancerer ikke den digital tegnebog i november, men vi ser frem til at lancere den på et senere tidspunkt," udtaler Lisbeth Nielsen, kommunikationschef i Bokis.

Navn afsløret i meddelelse

Meddelelsen fra Jutlander Bank blev offentliggjort den 28. september i år og afslører, at den digitale tegnebog kommer til at hedde "My Wallet." Den vil give mobiltelefonen de samme funktioner, som man kender fra det kontaktløse dankort, dvs. at man blot skal holde mobiltelefonen op foran terminalen for at betale, uden at trykke kode så længe beløbet er under 200 kr.

De lokale og regionale banker har udviklet løsningen i tæt samarbejde med betalingsformidleren Nets, og herfra lyder det blot, at lokalbankernes digitale tegnebog er klar til at tage imod dankortet i begyndelsen af det nye år.

"Det er vores forventning, at flere af bankerne, herunder de regionale banker og lokale pengeinstitutter, vil være klar med en digital tegnebog, der også understøtter Dankort på mobilen, når det lanceres i starten af det nye år," siger Søren Winge, pressechef i Nets.

Bank: Enkelt og mere sikker betaling

Den digitale tegnebog vil til at starte med kun være mulig at benytte for personer med en Android-telefon, mens personer med en Apple-telefon må vente med at tage den digitale tegnebog i brug fra begyndelsen 2017, skriver Jutlander Bank i meddelelsen.

"Når du nu også kommer til at bruge den til at betale med i butikkerne, så behøver du ikke længere have kort eller din fysiske pung med i byen. For du har jo i forvejen mobiltelefonen med My Wallet lige ved hånden," lyder det.

Ifølge Jutlander Bank bliver det både nemmere og en smule mere sikkert at betale med telefonen, fordi "de elektroniske kort ikke har et kortnummer, som skumle typer kan aflure."

Derudover forventer banken, at den digitale tegnebog vil medføre flere "digitale betalinger, hurtigere ekspedition, mindre slid på terminalen og færre kontanter i kassen."

Som FinansWatch tidligere har skrevet, vil brugervenligheden umiddelbart ikke være den samme for personer med en Apple-telefon. Eftersom Apple foreløbig ikke ønsker at åbne den teknologi, som skal kommunikere med terminalerne, for eksterne spillere, skal Apple-brugere stadig ind i en given betalingsapp for at betale. Nøjagtig som man kender det fra Mobilepay i dag.

Danske Bank og Nets er stadig i dialog om, hvorvidt det mobile dankort skal ned i Mobilepay. Hidtil har det lydt, at der var nogle knaster i forhold brugervenligheden, men at begge parter er optimistiske i forhold til at lande en aftale. Fra Nets lyder det igen, at man fortsat er i dialog med Danske Bank om dette.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere