FinansWatch

It-gigant: Superrobot skal løse bankers store problem

IBM er snart parat med ny satsning, der kan hjælpe banker med compliance og risikoovervågning. Nordea ser stort potentiale i teknologien, som ventes at kunne spare bankerne for millioner.

Supercomputeren Watson slog i 2011 blandt andre den amerikanske stormester i Jeopardy, Ken Jennings, i quizspillet. Her ses Jennings og Watson efter dysten. Fotograf: SETH WENIG (Polfoto)

Robotterne er på vej ind i den danske finanssektor, og en af de fremmeste spillere er IBM's supercomputer, Watson. Med en ny enhed i IBM Watson for finansielle services ønsker it-giganten at sætte fart under Watsons indtrængen i den finansielle sektor.

Målet er blandt andet at hjælpe banker med deres risiko- og compliance, som koster bankerne store summer i form af it og mandskab. IBM offentliggjorde for nylig deres plan om at opkøbe konsulentvirksomheden Promontory Financial Group med speciale i compliance for netop at styrke det område i forretningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs