FinansWatch

Professor advarer mod bankernes profitjagt

Bankernes egenkapitalforrentning stiger kraftigt og det får professor til at advare mod for voldsom profitjagt, skriver Berlingske Business.

Foto: CBS

Bankernes egenkapitalforrentning er steget kraftigt på få år.

Det skriver Berlingske Business.

Ud fra tal fra Finanstilsynet skriver avisen, at egenkapitalforrentningen i de fem største banker i 2015 har nået et niveau på 8,5 procent. For bare fem år siden lå den på 1,7 procent.

Det får professor til at advare bankerne om, at de går for vidt i jagten på profit.

Professoren er Jesper Rangvid, professor i finansiering ved CBS, som overfor avisen fastslår, at danske banker har været dygtige til at tjene penge.

»Danske banker skal passe på, at de ikke strammer skruen for meget. Bankerne tjener i dag markant mere end på noget andet tidspunkt efter finanskrisen. Selvfølgelig skal banker levere de ­afkast, som investorerne kræver, men man skal også sørge for, at kunderne har forståelse for, hvad der foregår i sektoren. Særligt når bankerne varsler yderligere fyringsrunder, nye gebyrer og mulige negative renter over for ­både erhvervs- og privatkunder,« siger Jesper Rangvid.

bankerne har med den ene hånd skåret kraftigt i medarbejderstaben og på den andn side fastholdt høje udbytter, konstaterer avisen.

Økonomiprofessor: Private investorer har for stor kærlighed til danske aktier

Nye regler kan øge afkastkrav til bankerne

Forsiden lige nu

Aabenraa-bank tæt på fordobling af bundlinjen i 2017

Sønderjyske Kreditbanken kommer solidt ud af 2017 godt hjulpet på vej af en svagt stigende toplinje, lavere nedskrivninger og øgede kursreguleringer. Når det gælder 2018, er forventningerne dog mere afdæmpede (Opdateret).

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere