FinansWatch

Svensk storbank tredobler erhvervsudlånet i Danmark

SEB har haft en betydelig vækst i udlånet til danske erhvervskunder i perioden 2013-2015. Og siden 2009 er erhvervsudlånet tredoblet. Flere ting spiller ifølge landechefen ind i succesen, der ifølge ham primært er baseret på organisk vækst.

Peter Høltermand, landechef i SEB.

Den svenske storbank SEB brager frem på det danske erhvervsudlånsmarked. Siden 2009 har banken haft en vækst på mere end 300 pct. ifølge banken selv. Og i perioden 2013-2015 viser FinansWatchs beregninger, at erhvervsudlånet er vokset med godt 35 pct., mens det samlede udlån er vokset med 11,0 pct. til i alt 45,3 mia. kr.

Erhvervsudlånet udgør omkring 80 pct. af den svenske banks samlede udlånsportefølje i Danmark ifølge FinansWatchs beregninger, som er baseret på det svenske moderselskabs indberetninger til det europæiske banktilsyn, EBA.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs