FinansWatch

Handelsbanken brager frem på det danske realkreditmarked

Den svenske storbank oplever kraftigt vækst i udlånene på det danske boligmarked. Handelsbankens danske datterselskab har desuden haft den største udlånsvækst i perioden 2013 til 2015 blandt de seks største banker i Danmark. Det viser bankens indberetning til det europæiske banktilsyn.

Lars Moesgaard har været direktør for den danske afdeling af Handelsbanken siden juli 2014. | Foto: Handelsbanken

Handelsbanken i Danmark oplever en markant vækst i sine boligudlån. Således er bankens lån mod sikkerhed i fast ejendom steget med 47 pct. i perioden 2013-2015. Samtidig har banken en stigning i det samlede udlån på 13,6 pct. til 96,3 mia. kr., hvilket er den højeste procentuelle stigning blandt de største danske banker. Det viser FinansWatch' beregninger, som er baseret på bankens indberetning til det europæiske banktilsyn.

"Vores prioritetslån er en stor succes. Vores kunder, både bestående og nye, har taget utroligt godt imod det. Det skyldes jo, at det er et fuldt ud konkurrencedygtigt og gennemskueligt produkt," siger direktør for Handelsbanken i Danmark, Lars Moesgaard.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs