FinansWatch

Arbejdernes Landsbank får underskud efter Brexit

Efter første halvår gik Arbejdernes Landsbanks resultat i minus, hvilket skyldes et negativt afkast på mere end 350 mio. kr. Banken selv tilskriver det negative renter og Brexit. (opdateret)

Foto: PR

Arbejdernes Landsbank kom ud af første halvår 2016 med et underskud på bundlinjen på grund af et negativt afkast af investeringerne på bankens indlånsoverskud. Det har ifølge en pressemeddelelse givet et negativt afkast på 351 mio. kr., og samlet set fik Arbejdernes Landsbank et nettounderskud på 17,1 mio. kr.

"Vi er naturligvis ikke tilfredse med beholdningsresultatet, som trækker halvårsregnskabet i minus. De faldende renter og Brexit lige op til skæringsdagen for halvårsregnskabet har i ekstraordinær grad påvirket afkastet af vores investeringer negativt. Sådan er vilkårene, når man har en aktiv investeringsstrategi, et stort indlånsoverskud og samtidig ikke ønsker at lægge de negative renter over på kunderne," siger Gert R. Jonassen, ordførende direktør i banken, i pressemeddelelsen.

Arbejdernes Landsbank meddeler samtidig, at den er nødt til at nedjustere forventningerne for hele 2016 til et resultat før skat på 325 mio. kr. mod tidligere 400 mio. kr.

Til gengæld er Arbejdernes Landsbank godt tilfreds med sin bankdrift. Den viser nemlig vækst i udlånet på 7,8 pct. til 20,5 mia. kr., når man sammenligner med første halvår sidste år. Ifølge banken selv har den fået en nettotilgang på 5.000 kunder i 2016, hvor udlånsvæksten har været på 3,4 pct.

Tilbagefører nedskrivninger 

Netto renteindtægterne er steget til 619,9 mio. kr. fra 611,9 mio. kr. i første halvår sidste år, men ser man på de samlede netto rente- og gebyrindtægter, er de faldet til 900,4 mio. kr. fra 954,1 mio. kr.

Basisindtjeningen faldt til 936,6 mio. kr. fra 941,5 mio. kr., men til gengæld steg det samlede basisresultat til 317,8 mio. kr. fra 249,1 mio. kr. Det skyldtes primært posten nedskrivninger på udlån, hvor der i første halvår blev tilbageført nedskrivninger, så posten bidrog positivt med 52,3 mio. kr. mod en nedskrivning på 33,5 mio. kr. sidste år.

"Vi er meget tilfredse med basisresultatet, som blandt andet er summen af bundsolidt bankhåndværk, noget så sjældent som positive nedskrivninger og ikke mindst en stor tilgang af nye kunder. Dermed fortsætter vi de seneste års positive udvikling i bankens klassiske bankdrift, hvilket vi godt kan tillade os at være stolte over – ikke mindst i lyset af, at konkurrencen på markedet er meget hård og fortsat skærpes," siger Gert R. Jonassen i pressemeddelelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs