FinansWatch

Handelsbanken: Der er ikke medvind på cykelstierne

Trods en pæn udlånsvækst går Handelsbanken tilbage på bundlinjen i årets første seks måneder. Lave renter og et fald i værdipapirprovisioner er hovedårsagerne, siger adm. direktør.

Foto: Handelsbanken

Selvom Handelsbanken i Danmark formåede at øge udlånet i årets første seks måneder, går banken 12 pct. tilbage på bundlinjen i forhold til samme periode sidste år. Det skyldes tildels dalende indtjening på værdipapirprovisioner. Samtidig betyder det lave rentemiljø, at bankens renteindtægter faldt 3 pct. til 652 mio. kr. for første halvår 2016.

"Vi kan sige, at qua det her rentemiljø med nulrenter eller negative renter er det lidt mere udfordrende at drive bank. Det var en tendens, vi så tydeligt i alle bankernes regnskaber for første kvartal, og det er et markedsvilkår, vi naturligvis også opererer under. Så på den front er der ikke medvind på cykelstierne," siger Lars Moesgaard, adm. direktør for Handelsbanken i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs