FinansWatch

SF: Banker må længere ud på landet med sommerhus-forklaring

Ifølge flere danske banker er der helt legitime grunde til at oprette offshore-selskaber i skattely-lande. Dem har man i SF imidlertid svært ved at se.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto/Arkiv

Spørger man Nordea, Jyske Bank og Danske Bank, kan der være helt forståelige årsager til, at danskere opretter offshoreselskaber i f.eks. Panama. Det kom frem under denne uges høring på Christiansborg, efter at lækkede papirer fra det mellemamerikanske skattely har skabt en global skandale.

Dr.dk har efterfølgende fået Nordea og Jyske Bank til at komme med konkrete eksempler på tilfælde, hvor oprettelsen af offshoreselskaber ifølge bankerne er helt legitime. Bankerne har oplyst fire tilfælde - se dem her. Et af eksemplerne går på, at der kan være danske kunder, f.eks. et vennepar, der har en udlejningsejendom, og hvor det kan give god mening at oprette et firma i et skattelyland på grund af forskellige regnskabs- og skattemæssige fordele. Bl.a. fordi det er nemmere, hvis en af parterne vil udtræde af ejerskabet, eftersom man så bare kan omfordele aktierne i stedet for at skulle igennem en tinglysningsproces.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs