FinansWatch

Konkursramt kunde får ingen erstatning af krakket bank

Byretten giver ikke medhold til ejendomsmatador Carsten Leveau, som har krævet stor erstatning for konkurs.

Foto: Jens Erik Møller Jensen

Den konkursramte ejendomsmatador Carsten Leveau har ikke ret til at få 1,9 milliarder kroner i erstatning i en sag, som udspringer af krakket af Roskilde Bank i 2008.

Det har Københavns Byret afgjort onsdag eftermiddag.

Carsten Leveau stævnede forrige år den seneste ledelse i Roskilde Bank samt statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet for 1,9 milliarder kroner, efter at to af hans selskaber samt Leveau selv gik konkurs i 2008.

Finansiel Stabilitet har overtaget resterne af Roskilde Bank.

Leveau valgte at hive daværende direktør for banken Søren Kaare-Andersen og daværende bestyrelsesformand Peter Müller i retten, da han ifølge BT mente at kunne bevise, at hans konkurs skete på grund af dårlig rådgivning fra Roskilde Bank.

Historien begyndte ifølge BT i foråret 2008, da Carsten Leveau gik til Roskilde Bank, fordi han havde udsigt til et større milliontab i sin ejendomskoncern.

Han aftalte ifølge BT med banken, at selskabernes kredit skulle forhøjes med 140 millioner kroner, og at der skulle etableres en byggekredit på 60 millioner kroner for at redde koncernen.

Carsten Leveau kautionerede for den ekstra kredit med sin personlige formue og lod også to af sine selskaber kautionere.

De to selskaber havde ifølge Jyllands-Posten en samlet egenkapital på 1,9 milliarder kroner. Selskaberne gik konkurs i 2008, da Roskilde Bank aktiverede kautionerne. Det er de penge, som Leveau med rettens afgørelse ikke får erstatning for.

Carsten Leveau lagde ifølge BT sag an, fordi han mener, at de to nu frifundne chefer i Roskilde Bank allerede i foråret 2008 vidste, at banken ikke ville være i stand til at yde de ekstra kreditter, som han var blevet lovet.

Ifølge Leveaus advokat, Dan Terkildsen, kører spørgsmålet om Leveaus personlige kaution videre.

Dan Terkildsen siger efter domsafsigelsen i byretten, at de efter al sandsynlighed vil indbringe byrettens afgørelse for landsretten. 

Ejendomskoncernen Centerplan, som Leveau stod i spidsen for før konkursen, købte blandt andet den gamle Scala-bygning i København.

Kun to lånesager med i straffesag mod Capinordic-ledelse

Bankledelse frikendt for kæmpelån til senere fallent

Landsretten siger god for lån til konkursramt ejendomsspekulant

Forsinket svar bag sent angreb

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs