FinansWatch

Privat investor var klar til at redde J.A.K.

Ifølge Børsen var en privat investor klar til at skyde millioner i den krakkede andelskasse, der angiveligt skulle satse på sharia-lån i fremtiden.

Den private investor Jens Kindberg var ifølge Børsen klar til at redde Andelskassen J.A.K. Slagelse, der tidligere på ugen blev overtaget af Finansiel Stabilitet.

Ifølge Børsen lå der fredag i sidste uge en underskrevet kontrakt mellem andelskassens formand og investoren Jens Kindberg, der skulle bringe J.A.K. Slagelse ud af andelskassens kapitalproblemer. Der var ikke tale om en direkte tilførsel af al den manglende kapital. I stedet ville Jens Kindberg blandt andet overtage nogle af andelskassens lån i et holdingselskab, men den løsning blev afvist af Finanstilsynet.

Hvis redningsplanen var lykkedes for Jens Kindberg, var det planen, at J.A.K. Slagelse fremover skulle fokusere på de såkaldte sharia-lån til muslimske kunder. Sharia-lånene går ud på, at man tager gebyrer istedet for renter på lån, og lånetyper ville derfor falde fint i tråd med andelskassens mangeårige fokus på at skabe en rentefri økonomi. Selvom redningsplanen blev afvist af tilsynet, har Jens Kindberg ikke opgivet at overtage den lille andelskasse.

"I mellemtiden undersøger jeg min egen juridiske situation, såfremt Finansiel Stabilitet ikke kontakter mig af sig selv. Herudover må jeg være oplagt køber til Andelskassen, hvis der ikke er andre, der tilbyder en højere pris," siger Jens Kindberg.

 

Hvad er en sharia-godkendt bank?

Dansk forsøg på sharia-boliglån sat på vågeblus

Islamiske investeringer vinder frem 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs