FinansWatch

Andelskassen J.A.K. Slagelse bliver overtaget af Finansiel Stabilitet

Finansiel Stabilitet overtager kontrollen med Andelskassen J.A.K. Slagelse med øjeblikkelig virkning.

Der var ikke udsigt til, at J.A.K. Slagelse kunne finde en privat løsning på den manglende kapital i andelskassen, og derfor overgår den nu til Finansiel Stabilitet. Det sker med øjeblikkelig virkning, oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen i andelskassen er i samme ombæring fratrådt, og det er fremadrettet Finansiel Stabilitet, der træffer alle beslutninger på vegne af både andelshaverne i J.A.K. Slagelse og bestyrelsen.

Finansiel Stabilitet oplyser også, at andelskassen vil åbne tirsdag morgen, og at kunderne vil være sikret adgang til "de mest almindelige bankydelser."

Udover hovedkontoret i Slagelse har J.A.K. Slagelse filialer i Brenderup, Nykøbing Mors, og Thisted.

Andelshavere har tabt

Ifølge pressemeddelelsen har Finansiel Stabilitet igangsat en "midlertidig værdiansættelse" af andelskassen, og det er der ikke kommet godt nyt til andelshaverne ud af.

Således vurderer Finansiel Stabilitet på nuværende tidspunkt, at "andelshavere, efterstillede kreditorer og simple, usikrede kreditorer foreløbigt forvente, at deres krav på Andelskassen vil blive nedskrevet fuldt ud og således er tabt."

De eneste, der er sikrede i vis grad, er indlånskunderne i andelskassen, der er dækket af indskydergarantien, der gælder op til 100.000 euro.

Fyrede direktøren

Det er ikke mere end en måned siden, at Finanstilsynet højst usædvanligt valgte at kræve J.A.K. Slagelses direktør Wolmer Møller fyret.

Kort før den udvikling var andelskassen atter i fokus, da det kom frem, at der ikke var styr på hvidvaskreglerne i det mindre pengeinstitut. Endda i en sådan grad at det medførte en politianmeldelse af andelskassen.

Andelskassen J.A.K. Slagelse bliver overtaget af Finansiel Stabilitet

Så mange millioner har andelshavere tabt

Tilsynet: Derfor kan vi fyre en direktør

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs